PÁLYA

A pálya 8 méter hosszú, 5,5 méter széles és 2,7 méter magas. A padló világos, csúszásmentes, bükkből készült, amelyet elefántcsontszínű panelek vesznek körbe. Ezek együttese optimális környezetet ad a játéknak. A hátsó üvegfal egy speciális fal- és ajtórendszerből áll, megszűntetve a pályán belüli visszhangzást és lehetővé téve a kontaktust játékos és néző között. A plafonban síkban beépített szilánkmentes világító elemek optimális fényt és kellemes környezetet biztosítanak a pályán. A pálya csökkentett méretei is hozzájárulnak az élvezetes meccsekhez, mivel a kisebb pálya több labda elérését teszi lehetővé a játékosoknak. A forradalmian új alacsony plafon hozzájárul, hogy a játékosok ne érezzék magukat nyomasztóan nagy térben.

 

 

ÜTŐK

A Ricochet ütő feje akkora, mint a squashütőé, de a nyele 20 cm-rel rövidebb. Speciális szerkezete egy nagyon könnyű ütőt eredményez, amivel öröm játszani. Továbbá minden játékos ízlésének megfelelően az ütők különböző anyagból készültek, úgymint alumínium és alumínium-kompozit a kezdőknek különböző fejjel és nyéllel, és grafit ütők a verseny- vagy profi játékosoknak. Minden Ricochet pályán megtalálhatók a tesztütők, hogy könnyen eldönthető legyen, kinek mi az ideális.

NÉHÁNY TIPP:
Az ütők súlypontja meghatározza a játékmódot.
Fejnehéz ütő: erős és pontos ejtett ütéshez.
Kiegyensúlyozott: technikailag sokoldalú játékosoknak.
Fejkönnyű: csuklóból játszóknak, akik bátran röptéznek.

ALAPANYAGOK:
Alumínium: az olcsóbb ütőknél használt.
Összetett: alumínium ütő grafit borítással, ami erősebbé és ellenállóbbá teszi.
Grafit: széles körben használt anyag, erős, könnyű és tartja a formáját.LABDA:

 A Ricochet labda kb. akkora, mint egy sqash vagy egy golflabda, még mélyebben lyukacsos felszínnel, mint a golflabda esetén. Kb. 7 grammal könnyebb, mint a squash-labda és különösen jól repül. A jó minőségű guminak és a relatív puha felszínnek köszönhetően a labda mindig játékra kész, nem szükséges bemelegíteni. Három színnel jelezve három különböző sebességű, mérnökök által tervezett labda áll rendelkezésre, hogy kielégítse mind a kezdő, mind s profik igényeit.

A piros labda a leggyorsabb és legrugalmasabb, megkönnyíti a kezdők játékát.

A lila közepesen rugalmas, haladó játékosok számára.

A szürke a leglassúbb labda, kis rugalmassággal (1/2 a kétpöttyös squash labda rugalmasságána) a versenyjátékosok számára.

 ELEKTRONIKA:

Minden ütős sport alapvető eleme a sebesség és a játék dinamikus természete. A pálya elektromos pontozó és ellenőrzőrendszerrel felszerelt, ami teljesen folyamatos játékot biztosít. Az interaktív elektronikát a Ricochet koncepció részeként nagy mértékben a játék dinamikus természetéhez tervezték. Az újítások közt szerepel mindenekelőtt az infravörös érzékelősík, ami meghatározza a frontfalra eső hibás ütéseket. Minden ütésnek ugyanis a frontfalon található 45 centiméter magasan húzódó sáv fölé kell esnie. Ha a labda a vonalat vagy az alatta lévő területet érinti, az érzékelő hang- és fényjelzést adva informálja a játékosokat, hogy hiba történt. Ez az ellenőrző rendszer teljesen pontos és a sportnak futurisztikus jelleget ad.

A másik elektronikus újítás az érintőrendszeres pontozó, ami egy eredményjelző táblát és az oldalfalakon található pontozótáblákat jelenti. A pontszámok a frontfalon, fent, középen egy digitális kijelzőn jelennek meg, így azt nyomon követhetik a játékosok és nézők egyaránt.

A Ricochet elektronikai rendszere véletlenszerű sorsolással kiválasztja, melyik játékos kezdi a szervát.

A Ricochet nem pusztán az elektronika miatt high-tech sport. A felhasznált anyagok és a kidolgozás, a pálya készítése és felszerelése kiegészülve modern technológiával első osztályú minőséget garantál.

Oldalmenü
Naptár