A Ricochet egy új, dinamikus beltéri fitnesstevékenység, speciális ütőkkel és labdákkal, egy érdekes, interaktív elektronikával és egy méreteiben csökkentett magasságú pályával.

Egyre több ember számára tartozik össze a fitness és a szabadidő fogalma. Állítólag ma több szabadidő áll rendelkezésünkre, mint régen. De valóban így van?
Az iskolásokat mind magasabb követelmények elé állítják és több foglalkozásnál is a stresszé és a túlóráé a főszerep. Gyakori következmény az elhízás, a fizikai és a mentális kondíció romlása. A legtöbb ember szeretne valamilyen tevékenységet végezni, de mivel nem sok ideje van rá, nem egyszerű eldönteni, mit csináljon. Nem meglepő, hogy olyan tevékenységet keresnek, ami minimális ráfordítással maximális hasznot hoz, miközben nemcsak szórakoztató, de mások társaságában is élvezhető. Mindezt nyújtja a Ricochet, egy szenzációs, új szabadidős- és fitnesstevékenység.

A Ricochet minden létező ütős sport előnyét ötvözi és egy nagyszerű, új, vonzó sportággá kombinálja.

A Ricochet a sportgyógyászat területén nyert tapasztalatokra alapoz. Ez nem csak optimálisan kiegyensúlyozott és versenysporttá, de bármely fitnessprogram kiegészítőjévé is teszi.

A Ricochet 60 percben az egész test ideális edzését biztosítja. Serkenti a szívműködést és a vérkeringést túlságosan nagy terhelés nélkül, miközben javítja az állóképességet és a reflexet. A játékszabályok könnyen megtanulhatók és nem szükséges hozzá más, mint két ütő és egy labda.

A jó kondíció, a szív és a tüdő edzése csak úgy lehetséges, ha a szívműködés elér egy egyéni célzónát és ezt 20 percig vagy még tovább fenntartjuk. Mivel ez ütős sportoknál csak hosszantartó meccsek esetén jön létre, sok játékos képtelen a hatékony munkára, mert nem tudnak sokáig vagy folyamatosan játszani.

Ezzel szemben a Ricochet lehetővé teszi a játékosoknak a minél gyorsabb célzóna-elérést és annak fenntartását a teljes játék alatt.

A RICOCHET, MINT EDZŐSPORT

A Ricochet kétségtelenül kitűnő választás a rendszeres sportolóknak, akik egészségük és jó fizikai kondíciójuk megőrzéséhez ragaszkodnak.
Fejlődést ígér a fittség minden tekintetében, kezdve a keringéstől az izomzat fejlődésén, a rugalmasságon és a hatékonyságon át a reakcióidőig sok előnye van más ütős sportokkal szemben. A plafon, mint egy további játékterület nemcsak sokkal érdekesebbé teszi a játékot, de újabb dimenziókat nyit a mozgás és a reakció fejlődésének.

A pálya viszonylag kicsi, így a játékosok nem érzik úgy, hogy túlterhelik magukat. A jó minőségű parketta, az a tény, hogy a játék nem igényel nagy felszerelést és nagyon könnyű, rövid ütő mind hozzátesz a sportág vonzerejéhez. A Ricochet mindazonáltal egy ideális tevékenység, amire egy kiegyenlített, de széleskörű fitnessprogram felépíthető, pl. úszással, kocogással, gimnasztikával, aerobikkal vagy súlyzós edzéssel kombinálva.Az orvosilag javasolt ideális időtartam 30 perc arra, hogy az edzés alatt maximális fittségi állapotot érjünk el. A Ricochet jobb kondíciót garantál, mint más sporttevékenység.

A Ricochet azért jött létre, hogy új fitnesstevékenység lehetőségét kínálja, amelyet mindenki élvezhet azáltal is, hogy forradalmian új pályát használ, ami gazdaságos és helykihasználása is hatékony.

Mivel a hagyományos ütős sportok a fitness- piacnak csak egy kis hányadát adják,és a pályák építése és fenntartása drága, nyilvánvaló, hogy szükség van a Ricochetre. Az ütős sportoknak nem sok rajongója van,mert úgy gondolják, nehéz megtanulni. A Ricochet olyan minőséget kínál, amivel a sportot emberközelibbé,így mindenki számára elérhetővé teszi.
 

RICOCHET - MINŐSÉG ÉS INNOVÁCIÓ

Az első osztályú sport a legjobb felszerelést és beépítést is jelenti? Abszolút! Ez persze ugyanolyan magas szintű árakat is jelent? Nem, legalábbis nem a Ricochet-tel. A játék javítja a fittséget, motivációt és csapatszellemet, aminek nagyon jó hatása lehet a munkahelyeken. A pálya, ütő és labda úgy lett kifejlesztve, hogy tökéletes egyensúlyban legyenek és kiegészítsék egymást. A Nemzetközi Ricochet Márkajelzést 1992-ben, elsősorban marketingcéllal alakították ki Hollandiában. A Ricochet márkanév alatt világszerte több országban ( a pályán is megjelenő ) bejegyzett logo, valamint egyedileg tervezett és gyártott ütők és labdák vannak.

A játékszabályokat, a pontozást, a pályajelzéseket és a design-t kifejezetten a Ricochet márkanév alatt fejlesztették ki, és azokat a Ricochet saját tulajdonának tekinti . A Ricochet International javasolja, hogy minden hasonló kis méretű pályát építsenek át és csak ezután fémjelezzék a névvel, mert a névhasználat egyébként a tulajdonjog megsértésével jár.

ÖSSZEHASONLÍTVA MÁS ÜTŐS SPORTTAL

A racketballnál a labda mozgása olyan gyors és kiszámíthatatlan, hogy tényleg nagy erőfeszítést igényel nyomon követni és megütni egy viszonylag nehezebb ütővel. Ehhez hozzájárul még a játék "lényege", ami az ún. "gyilkos ütés" körül forog, amely szinte azonnal véget vet a labdamenetnek és a játékosok repertoárjában azonnal domináns ütéssé válik.

A squash egy jó képességet igénylő játék, a játékosoknak kifinomult pályaérzékkel, koncentrációval és éles kéz-szem koordinációval kell rendelkezniük. Ennek az oka a ”halott” vagy lassú labdapattanás, ami a játékost folyamatos mozgásra kényszeríti, miközben egy meglehetősen nagy pályát kell befutnia és egy hosszú, kis fejű ütővel ütni. Mivel a legtöbb kezdő játékos nem rendelkezik ezekkel a képességekkel, sokat kell gyakorolniuk, hogy sikeresen teljesítsenek.

A tenisz a legnehezebb ütős sport mind között, mert az ütő és a pálya is itt a legnagyobb és talán a legnehezebb kezelni ezt.

A kezdők gyakran a hálóba, a kerítésen túlra vagy a másik pályára ütik a labdát.Az ütések közti szünetek csak kezdő és befejező lépéseket eredményeznek, ami hátráltatja a kardiovaszkuláris fittség elérését. Emiatt és egyéb okok miatt a hagyományos ütős sportok elvesztik vonzerejüket.

A Ricochetet úgy tervezték, hogy kiküszöbölje ezeket a hátrányokat, mert minden szinten, minden korosztálynak olyan sportot kínál, hogy ügyesek, gyakorlottak legyenek, ösztönözze őket a játék és jól tudjanak teljesíteni.

IRF - NEMZETKÖZI RICOCHET  SZÖVETSÉG

A Ricochet ügyeit a Nemzetközi Ricochet Szövetség (IRF) intézi, Amszterdam székhellyel, Hollandiában. Az IRF felelős a Ricochet szabályok meghatározásáért, a hivatalos versenyek lebonyolításáért, nemzetközi játékos ranglista felállításáért, felszerelések jóváhagyásáért és a Ricochet (nemzetközi)propagandához kötődő üzletek szervezéséért.

Minden Ricochet pályának kötelező betartani a Nemzetközi Ricochet Szövetség által hozott szabályokat, vonatkozzon az a felszerelésre vagy a játékszabályokra!

Így lehet az, hogy egy Ricochet játékos mindig ugyanazt kapja legyen az akár Prágában, Koppenhágában, Varsóban vagy Amszterdamban, otthon érzi magát, mert világszerte minden pályán ugyanazokat az anyagokat és eszközöket használják.

Oldalmenü
Naptár